Читај ми!

Алеп, у ваздушним нападима и борбама погинуло 60 бораца

Више од 60 припадника сиријских снага, побуњеника и бораца Исламске државе убијено је у последња 24 часа у интензивним борбама у северној сиријској провинцији Алеп, јавила је сиријска невладина Опсерваторија за људска права. Медији наводе да су сиријски војници код Алепа убили лидера терористичке групе Фронт Нусра Абуа Сулејмана ел Масрија.

Део побуњеника и екстремиста Исламске државе убијен је у руским ваздушним нападима на северу провинције, навела је Опсерваторија.

Најмање 28 бораца Исламске државе убијено је од јуче у ваздушним ударима и борбама са владиним снагама око стратешког пута који води од Алепа до Хомса.

Поред тога погинуо је и 21 припадник владиних снага, укључујући војнике и припаднике милиција, навела је Опсерваторија која се ослања на распрострањену мрежу контаката у Сирији.

Пут Алеп-Хомс пресечен је јуче у нападу Исламске државе на снаге режима с аутомобилима-бомбама после чега су уследиле интензивне борбе око те саобраћајнице. У истој провинцији владине снаге се боре против исламистичких и умерених бораца близу другог стратешког пута.

Најмање 16 побуњеника убијено је од јуче у руским ваздушним нападима и у борбама у тој области, наводи Опсерваторија.

Према тој невладиној организацији руски бомбардери спроводе нападе на северу провинције уз подршку владиних снага које су покренуле копнену офанзиву истовремено кад је почела руска ваздушна интервенција у Сирији 30. септембра.

Алеп, бивши економски центар Сирије, разрушен је у борбама од 2012. године и подељен је на западне квартове под контролом владе и источне квартове под контролом побуњеника.

Међутим, провинција Алеп је скоро цела у рукама Фронта Ел Нусра, сиријског огранка Ал Каиде и њених исламистичких савезника међу којима је и Исламска држава.

Владине снаге су недавно покушале да поврате територију у јужном делу провинције и избацили Исламску државу из војног аеродрома Квеирес на западу те провинције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару