Читај ми!

Стравична несрећа у Француској, 43 особе погинуле у судару аутобуса и камиона

У судару аутобуса и камиона код Бордоа у Француској 43 особе су погинуле, а петоро људи је повређено, јавља "Ројтерс".

Након чеоног судара, возила су се запалила, преносе агенције. На лицу места налази се око 60 ватрогасаца. Један званичник је рекао за АФП да су жртве углавном старији путници из аутобуса који су пошли на једнодневно путовање.

Портпарол француског министра спољних послова навео је да су највероватније све жртве француски држављани, пренео је Ројтерс

Међу погинулима је и возач камиона. 

Париски дневник Монд прецизира, позивајући се на наводе локалних власти, да је пет особа успело да из запаљеног аутобуса изађе са лакшим повредама, док су три особе остале неповређене. 

Судар се догодио код Либурна, који се налази на 57 километара удаљености од Бордоа, око седам часова и 30 минута.

"Возач камиона је, по свој прилици, изгубио контролу над возилом и прешао на супротну страну. Возач аутобуса који је у том тренутку наилазио, видео је да камион иде директно на њега, али није могао да избегне судар. Само је успео да отвори врата аутобуса, да се неки путници спасу", указује Гзавије Сибле представник локалних власти.

Француски медији јављају да су се на место несреће упутили француски премијер Мануел Валс и министар унутрашњих послова Бернар Казнев, као и државни секретар задужен за саобраћај Ален Видали.

Француски премијер Мануел Валс рекао је да је саобраћајна несрећа која се јутрос догодила најтрагичнија у последњих 30 година и да је Француска шокирана.

"Четрдесет двоје људи погинуло је под ужасним околностима у аутобусу у пламену после тешког судара. Ово је ужасан шок за Француску", рекао је Валс новинарима приликом обиласка места несреће.

Председник Франсоа Оланд је из Грчке, где борави у званичној посети, рекао да су све службе мобилисане.  

Јелисејска палата је у међувремену саопштила да ће околности несреће бити у потпуности разјашњене и да су све службе ангажоване како би се пружила потребна помоћ и подржале породице жртава. 

Градоначелник Писегена, града у близини Либурна, где се несрећа догодила, Гзавије Сибле је рекао да треба организовати пријем повређених и сместити тела погинулих.

Француски медији преносе да је реч о највећој аутобуској несрећи од 1982. године, када су у месту Бон погинуле 53 особе од којих 44 детета старости од шест до 15 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару