Читај ми!

Војник грешком убио Израелца мислећи да је терориста

Израелски војник убио је у Јерусалиму једног Јеврејина, мислећи да је палестински терориста, саопштила је полиција.

Инцидент, који се догодио синоћ, сматра се још једним показатељем нервозе која је обузела Израелце усред скоро свакодневних палестинских напада ножем, преноси Танјуг.

Полицијски портпарол Мики Розенфелд рекао је да се инцидент догодио када су војници, који су се распоредили у Јерусалиму да помогну полицији, тражили да им та особа покаже личну карту, али је она то одбила.

Затим је дошло до кошкања и потом је та особа покушала да им отме оружје, један војник је тада пуцао и ранио Јеврејина, који је касније преминуо, рекао је Розенфелд.

"Војници су увелико сумњали да је он терориста", рекао је портпарол.

Израелски медији су објавили да је жртва најпре тражила од војника личну карту, али Розенфелд то није могао да потврди, већ је само рекао да се инцидент истражује.

Два Палестинца су убола Израелца ножем на аутобуској станици, након што су покушали да се укрцају у школски аутобус. Полиција је пуцала и ранила ту двојицу.

Розенфелд је рекао да су нападачи из једног села на Западној обали тешко рањени, а Израелац лакше, док је десет Израелаца убијено током протеклог месеца, углавном у палестинским нападима ножем.

Палестински напади, који су ескалирали почетком овог месеца, изазвали су панику и страх да ће прерасти у дуготрајно крвопролиће.

У недељу је један бедуин са југа Израела почео да пуца на аутобуској станици, убио једног војника и ранио неколико људи, а приватни чувар је пуцао на емигранта из Еритрије, мислећи да је и он један од нападача.

Еритрејац је пао на земљу, а пролазнци су почели да га псују и туку. Он је касније подлегао повредама.

Почетком овог месеца један Израелац је убо ножем Јеврејина, мислећи да је Арапин због тамније боје коже.

У настојању да се припреме за потенцијалне нападе, Израелци не купују само бибер-спреј за самоодбрану, већ су их званичници позвали да носе оружје ако имају дозволу.

Све је то још више допринело осећају панике, док је безбедност појачана широм земље и стотине војника распоређено да помаже полицајцима.

У Јерусалиму су постављене бетонске баријере и контролни пунктови на улазу у арапске квартове, одакле су дошли многи нападачи.

Насиље се, међутим, наставља несмањеном жестином.

На палестинској страни убијено је 47 људи, укључујући 26 оних које је Израел идентификовао као нападаче, а други углавном у сукобима с израелским снагама, наводи Асошијетед прес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару