Читај ми!

Путин: Безбедносне службе осујетиле 20 терористичких напада

Руски председник Владимир Путин поручио је да је Москва способна да пружи ефикасан одговор на терористичку и друге претње, оценивши да је операција у Сирији то потврдила. Путин је истакао да је Федерална служба безбедности ове године спречила 20 кривичних дела која се доводе у везу са тероризмом.

"Ова операција је потврдила да је Русија способна да пружи адекватан и ефикасан одговор на терористичку и било које друге претње у нашој држави", рекао је Путин на церемонији представљања новопостављених високих војних официра, преноси Танјуг.

Терористи, створивши упориште у Сирији, утврђују планове за сопствену експанзију и дестабилизацију читавих региона, истакао је Путин, навео је Спутњик.

"Тиме што су створили одскочну даску у Сирији и низу других држава на Блиском истоку, терористи су направили и настављају да праве планове за ширење и дестабилизацију читавих региона. Они су регрутовали и настављају да регрутују у своје редове екстремисте из многих држава, укључујући, нажалост, и Русију и земље ЗНД (Заједнице Независних Држава)", рекао је Путин.

Руски председник је позвао Федералну службу безбедности (ФСБ) да појача напоре на откривању веза између наоружаних нападача у Русији и међународних терористичких група.

"Најважније је открити везу руских екстремиста са међународним терористичким групама и покровитељима", нагласио је Путин.

Путин је навео да је ФСБ ове године спречио 20 кривичних дела која се доводе у везу са тероризмом.

У специјалним операцијама убијено је 112 наоружаних нападача, укључујући 26 лидера, а више од 560 припадника оружаних банди је приведено, пренео је Тас.

"Русија ће наставити са јачањем својих оружаних снага, а на листи приоритета су модернизација система управљања, као и побољшање квалитета борбене обуке”, додао је руски председник.

"Наша војска и наша морнарица остају поуздани гарант суверенитета државе. Они имају кључну улогу у обезбеђивању глобалне и регионалне стабилности", поручио је Путин.

Путин је подсетио да је прошле године руска војска одржала више од 3.000 вежби, на којима је извршен низ комплексних задатака и да су ванредне провере "потврдиле високу борбену спремност".

 


 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару