Читај ми!

Москва: Уништена утврђена скровишта терориста

Руска авијација је у ноћи 8. октобрa извела 22 борбена лета и нанела ударе по 27 објеката терориста на територији Сирије, укључујући њихова утврђена скровишта, каже представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков. Напомиње да Русија од Запада за сада безуспешно тражи координате Исламске државе у Сирији.

Према његовим речима, бомбардери Су-25 и Су-34 напали су осам упоришта екстремиста у провинцији Хомс и у "паљби су потпуно уништени утврђени објекти екстремиста", преноси Танјуг.

Авиони су, такође, нанели ударе на 11 локација кампова за обуку екстремиста Исламске државе (ИД) у провинцијама Хама и Рака, додао је Конашенков.

Конашенков је рекао да су авио-бомбама за пробијање бетона погођена подземна скровишта екстремиста у области насеља Арафит и Салма, као и да је неколико авиона Су-25 уништило једну базу ИД скривену у шуми, пренела је РИА Новости.

Према речима Конашенкова, то министарство за сада безуспешно од Запада тражи координате Исламске државе у Сирији.

"Обратимо им се – дајте нам координате објеката ИД. Одговор је мук или одбијање", напоменуо је Конашенков.

Конашенков је додао да западне колеге не одговарају ни на захтеве Русије за контакте са умереном сиријском опозицијом, због чега се намеће закључак да је она "фантомска" а Запад представља као да је подржава.

Tас преноси његову изјаву да је и "Сиријска слободна војска" спремна на сарадњу и разговор о борби против екстремиста ИД, а да је Министарство отворено за контакте и спремно да размотри све конструктивне предлоге.

У међувремену, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери разговарали су телефоном о ситуацији у Сирији и Украјини, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"У складу са инструкцијама председника Русије и САД, датим након њиховог састанка на маргинама генералне скупштине УН, двојица министара наставили су разговоре о решавању кризе у Сирији", навело је руско Министарство.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару