Сукоб Курда и Турака у Берну, аутомобил улетео у масу

Више десетина особа је повређено синоћ у Берну када су се сукобили Курди и турски националисти. Једно возило улетело у поворку демонстраната.

У близини улице Швеленматштрасе, у центру Берна, надомак трга Хелвеција, је један црни "мерцедес" улетео у масу људи. У аутомобилу је, како преносе швајцарски медији, седео један турски националиста.

Видео-снимци показују како је возило, без кочења, улетело у поворку људи, и како окупљени покушавају да избегну аутомобил.

Возач, како је саопштено је са повредама превезен у болницу, а о броју лица које је он својом акцијом повредио за сада не постоје подаци, преноси Танјуг.

Полиција у Берну је претходно покушавала да спречи суочавање ривалиских група.

Власти су одобриле одржавење демонстрација у организацији Уније европско-турских демократа (УЕТД), која је блиска турској валдајућој странци АКП премијера Реџепа Тајипа Ердогана.

Када је на тргу Хелвециа, пре почетка пријављених турских демонстрација, почело да се окупља више стотина особа, који су желеле да протестују против турског окупљања, полиција је успела да окупљене наведе на промену места окупљања.

Међутим, учесници су се успротивили напуштању трга, након чега је одлучено да се разбију демонстранти присилним мерама, а услед тог сукоба окупљени су напали полицију и повредили више чувара реда.

На ово непријављено окупљање позвала је левичарска групација "Револуционарне омладине Берна" под мотом "Против рата и масакра над Курдима".

Организатори су, на свом сајту, навели да су демонстрације пријавили уредно, али да им је одобрење, непосредно пред окупљање, забрањено, иако је раније добијено одобрење.

Услед сукоба са полицијом повређено је четири полицајца, један полицијски пас.
Како пишу швајцарски медији демонстранти су напали и возача једног аутомобила, које су извукли из возила и повредили.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару