Читај ми!

Кабул, бомбаш-самоубица разнео кадете

У нападу бомбаша-самоубице испред полицијске академије у Кабулу погинуло је најмање 20 кадета, а рањено 25. Страхујуе се да би број жртава могао бити и већи, пренео је АП. Талибани преузели одговорност.

"Бомбаш-самоубица, који је носио полицијску униформу, активирао је експлозив када се затекао међу кадетима на улазу у академију који су се враћали са дводневног одмора", рекао је један полицијски званичник, преноси Танјуг.

Заменик шефа кабулске полиције Гул Ага Рохан потврдио је да је дошло до напада али је одбио да коментарише евентуалне жртве.

Полицијска академија у Кабулу је водећа институција за образовање припадника полицијских снага у Авганистану на којој годишње дипломира између 2.000 и 3.000 кадета.

Ово је други велики напад у Кабулу за мање од 24 сата пошто је јутрос од експлозије камиона у центру града погинуло 15 особа, а рањено 240.

Како преноси Ројтерс, у међувремену су одјекнуле још две експлозије - у центру Кабула и недалеко од аеродрома где се налазе зграде владе и базе коалиционих снага.

Посматрачи оцењују да ескалација насиља после потврде да је лидер талибана Мула Омар мртав представља покушај његовог наследника Муле Мансура да поправи свој имиџ међу талибанима и скрене пажњу са унутрашњих подела, преноси АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи