Читај ми!

Џихадисти објавили снимак погубљења у Палмири

Исламска држава објавила видео у којем се види како су тинејџери милитанти погубили 25 сиријских војника у археолошким остацима амфитеатра у граду Палмира.

У видео-снимку је приказана егзекуција која се наводно догодила недуго након што су џихадисти 21. маја преузели контролу над Палмиром, пренела је агенција АФП.

На снимку се види како милитанти на бини амфитеатра убијају војнике обучене у зелено-браон униформе, док је у позадини огромна црно-бела застава Исламске државе, пренео је Танјуг.

Погубљење су извршили веома млади дечаци, који су обучени у камуфлажне униформе, а на главама носе браон траке. Егзекуцију је уживо гледала неколицина мушкараца и деце, који су седели у амфитеатру.

Према неким проценама, џихадисти ИСа су од преузимања Палмире до сада погубили више од 200 људи на том подручју.

Антички град Палмира се налази на листи светске баштине Унеска, а његово преузимање од стране ИС је изазвало велику међународну забринутост.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи