Срушио се авион са тоном кокаина

Мали авион на путу који је полетео из Венецуеле носио више од тоне кокаина срушио се на Карибима, након што су га пресреле и јуриле ваздухопловне снаге Колумбије.

Венецуела и Колумбија су потврдиле пад авиона, али су објавиле различите верзије о томе како се то догодило, јавила је агенција АП, преноси Танјуг.

Видео-снимак који су објавиле ваздухопловне снаге Колумбије показују како је борбени авион пресрео авион из Венецуеле "хакер 800" када је ушао у ваздушни простор Колумбије, око пола три после поноћи.

Званичници су изјавили да је авион покушао да изманеврише и побегне, али у томе није успео. Када је један од његових мотора отказао, срушио се на обалу Пуерто Колумбије.

Обалска стража Колумбије саопштила је да је тело пилота, за сада непознате националности, пронађено између остатака олупине, заједно са 1,2 тоне кокаина, упаковане у пакете од једног килограма.

Неколико сати касније, министар одбране Венецуеле Владимир Падрино рекао је на националној телевизији да се авион спустио на тајној писти у западној држави Апур непосредно после поноћи.

Када је авион неколико сати касније поново полетео, венецуелански авиони су му наредили да се спусти, али су пуцали када је он одбио, додао је Падрино.

Он је нагласио да су венецуеланске власти изгубиле траг авиона у близини границе и да су упозорили партнере у Колумбији.

Венецуела је постала кључна земља за транзит кокаина произведеног у Колумбији, наводи АП.

САД је санкционисала неколико владиних званичника и високих чланова у војси због тога што су наводно у дослуху са трговцима дроге.

Велики део кокаина прокријумчари се до централне Америке копненим путем да би се избегао ваздушни простор Колумбије који се надзире у сарадњи са САД.

Од 2013. године, власти Венецуеле тврде да су обориле или неутралисале 90 авиона који су носили више од 180 тона кокаина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи