Нови сукоби у Либији - погинуло десеторо, 40 рањено

Десетoро људи је погинуло, а скоро 40 рањено, у сукобима у два града између припадника две ривалске либијске владе и исламистичких бораца, саопштиле су локалне власти.

Присталице Исламске државе и других милитантних исламистичких група, како наводи агенција Ројтерс, користе превирање у Либији, у којој тренутно постоје две владе и два парламента који се боре за власт, четири године након свргавања либијског вође Моамера Гадафија, преноси Танјуг.

У источном граду Бенгазију, девет војника је погинуло у сукобу са исламистичком групом Маџлис ел Шура, а рањено је најмање 30 војника, рекао је војни представник.

Оружане снаге одане међународно признатој влади на истоку земље, боре се у Бенгазију од прошле године против исламистичких група, наводи британска агенција.

Користећи безбедносни вакуум, као што је то урадила Исламска држава у Сирији и Ираку, милитантне групе заузеле су Сирт, родни град Гадафија источно од Триполија, раније ове године, подсетио је Ројтерс.

Либијска званична влада налази се на истоку заједно са изабраним парламентом још откако је у августу прошле године ривалска фракција заузела Триполи и поново установила претходну скупштину.

Исламска држава, с друге стране, појачава присуство у Дерни, источном граду познатом као уточишту џихадиста, и највећем источном граду Бенгазију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи