Русија прети санкцијама Фејсбуку, Твитеру и Гуглу

Шеф руске Федералне службе за надзор у области везе, информационих технологија и масовних комуникација Александар Жаров затражио је од Фејсбука, Твитера и Гугла да поштују захтеве руског законодавста.

Шеф руске Федералне службе за надзор у области везе, информационих технологија и масовних комуникација Александар Жаров подсетио је Фејсбук, Твитер и Гугл да се могу суочити са санкцијама ако наставе "незаконите радње"у Русији, преноси Танјуг.

Реч је о казни и блокирању страница с противправним информацијама, јавља агенција Тас.

Раније је заменик шефа Роскомнадзора Максим Ксензов у допису Гуглу, Фејсбуку и Твитеру указао да те компаније не поштују захтеве руског закона о блогерима (како се обично називају измене и допуне закона о информацијама, информационим технологијама и заштити информација).

Те компаније нису доставиле тражене податке о дневној посећености страница, као ни податке који омогућавају да се идентификују власници налога које дневно посети више од 3.000 људи.

У дописима Ксензов је такође указао да ће, уколико компаније не уклоне са својих сајтова информације које садже позиве на масовне нереде, учешће у екстремистичким активностима и учешће у недозвољеним јавним догађајима, Роскомнадзор бити принуђен да ограничи приступ информационим ресурсима на којима су такве информације постављене.

Служба је више пута три фирме обавештавала о присуству таквих информација на њиховим сајтовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи