Читај ми!

САД, полиција убила још једног Афроамериканца

Убијен је младић афроамеричког порекла, који се у предграђу Сент Луиса затворио у кућу и најављивао "црну револуцију", саопштиле су локалне власти.

Инцидент се догодио у Џенингсу, смештеном између Фергусона и Сент Луиса, након двочасовне опасаде, преноси Танјуг.

Полиција је стигла на позив жене, која им је рекла да се њен син Тадеус Меккерол закључао у кућу, да поседује нож и да говори о "црној револуцији".

Према саопштењу полиције, младић се није одазивао позиву на преговоре, а након два сата, изашао је из куће с ножем у једној и Библијом у другој руци.

На позив полиције, одбио је да баци нож, и уместо тога насрнуо на њих. Двојица полицајаца су затим пуцала у њега и он је преминуо на лицу места.

Истрага о овом инциденту је у току.

Велика порота у Мисурију, одбацила је прошлог новембра оптужницу против полицајца белца који је пуцао у ненаоружаног Афроамериканца и убио га у предграђу Сент Луиса Фергусону.

То је био повод за талас протеста широм САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи