Читај ми!

Осумњичени умешани у организовање и у убиство Њемцова

Приведени осумњичени за убиство опозиционара Бориса Њемцова умешани су и у организовање и у непосредно извршење убиства, саопштио је Истражни комитет Русије, пренеле су руске агенције.

РИА Новости подсећа да је раније данас директор Федералне службе безбедности Александар Бортњиков саопштио да су приведена двојица Кавказаца, Анзор Губашев и Заур Дадајев, као и да истрага разматра неколико верзија убиства, укључујући и наручено, преноси Танјуг.

Бортњиков је навео да оба осумњичена долазе из јужног руског региона Северни Кавказ, нестабилне области у којој бесне побуњеништво и криминал.

Двојица ухапшених осумњичених за убиство опозиционара Бориса Њемцова су могући извршиоци злочина, рекао је неименовани извор Интерфакса, упознат са истрагом.

Тај извор је истакао да је истрага одмах после убиства имала материјала да открије извршиоце.

Аутомобил у којем се сакрио осумњичени нађен је довољно брзо. У аутомобилу су нађени биоматеријали, што је помогло да се уђе у траг злочинцима. Поред тога, истражни органи су добили довољно јасне фотографије осумњичених, проучивши снимке уличних видео-камера, навео је тај извор.

Истрази је помогао и листинг телефонских разговора.

"Рано је ставити тачку на тај предмет, пошто тек треба да буду нађени организатори и наручиоци злочина", поручује неименовани извор.

Осумњичени треба први пут да стану пред суд у недељу или понедељак.

Руски председник Владимир Путин обавештен је о хапшењу двојице осумњичених.

Функционер партије чији је копредседник био Њемцов изразио је наду да су приведени стварни починиоци и додао да не зна детаље привођења, као и да први пут чује за имена приведених.

Опозициони лидер Борис Њемцов убијен је 27. фебруара недалеко од Црвеног трга у центру Москве, и то само два дана уочи великог митинга који је припремала опозиција.

Њемцов је бивши заменик руског премијера, који је раних двехиљадитих постао запажена опозициона фигура.

Његово убиство изавало је осуду широм света и позиве руским властима за брзу истрагу.

Злочин истражују заједничке специјалне јединице, састављене од полиције ФСБ и Истражног комитета.

Руски председник Владимир Путин раније је убиство најоштријег руског критичара Кремља назвао "срамотом" за Русију и најавио брзу истрагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару