Берлускони одслужио казну у старачком дому

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони одслужио је казну због утаје пореза данашњом посетом старачком дому. Берлускони је у дому последњих годину дана, по налогу суда, обављао друштвено-користан рад.

Предах од судских процеса за Берлусконија ће кратко трајати, јер већ у уторак касациони суд разматра ослобађајућу пресуду у такозваном случају "Руби", те би милијардер могао да буде проглашен кривим за коришћење услуга малолетних проститутки, преноси Танјуг.

Берлускони (78), који је осуђен за утају пореза 2013. године, био је видно расположен током своје последње посете Центру за старије и оболеле од Алцхајмерове болесте, које је обилазио једном недељно од априла прошле године.

"Време проведено са болеснима, волонтерима, као и са здравственим и социјалним радницима, дирљиво је искуство", каже Берлускони и додаје да намерава да настави тиме да се бави у слободно време.

Према наводима медија, Берлускони је током посета Центру певао пацијентима и особљу.

Од недеље ће поново уживати слободу кретања, чиме ће престати да важе ограничења због којих је само три пута недељно могао да одлази пословно у Рим и био под полицијским надзором.

Тај случај би могао да буде враћен на Апелациони суд што би Берлусконија могло поново да доведе на оптуженичку клупу.

Бивши троструки премијер Италије проглашен је кривим у јуну 2013. године за плаћање секса малолетној плесачици Карими ел Махроуг, познатијој као Руби, као и за злоупотребу положаја.

Осуђен је на седам година затвора и доживотну забрану обављања јавне функције, али га је у јулу 2014. Апелациони суд ослободио обе оптужбе, истакавши да не постоје докази да је милијардер злоупотребио своју моћ или да је знао да мароканска плесачица има 17 година.

Међутим, Берлускони се поново нашао у центру пажње италијанске јавности након објављивања прислушкиваних телефонских разговора са бизнисменом Ђанпаолом Тарантинијем из 2009. године, коме се суди за посредовање између проститутки и Берлусконија.

Победа у случају "Руби" могла би Берлусконију да обезбеди враћање кредибилитета на политичкој сцени, а аналитичари не искључују могућност његовог реизбора 2018. године.

Три године након одслужења казне за утају пореза Берлускони ће моћи да тражи брисање оптужби из свог досијеа, преносе италијански медији, додајући да би онда могао да се четври пут кандидује за премијера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару