Читај ми!

Нетанијаху : Лош споразум са Ираном

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да је његов говор у Конгресу САД пружио међународној заједници могућност да чује шта Израел има да каже о "лошем споразуму", о коме се тренутно преговора с Ираном.

Бењамин Нетанијаху је допутовао у Израел након јучерашњег контроверзног говора о иранској нуклеарној претњи на заједничкој седници Конгреса, преноси Танјуг.

"У свом говору у Конгресу понудио сам практичну алтернативу. Моја алтернатива ће, у једну руку, продужити иранску паузу у развоју нуклеарног оружја, стављањем на снагу оштријих ограничења уколико Техеран прекрши споразум.

Алтернатива коју сам предложио Конгресу такође предвиђа да санкције Ирану не буду укинуте аутоматски док не престане да шири тероризам по свету, обустави агресију против суседа и не престане да прети да ће уништити Израел".

На питање о реаговањима на говор Нетанијаху је рекао да је "охрабрен" одговором посланика из редова републиканаца и демократа.

"Стекао сам утисак да они сада боље разумеју да је то лош споразум и шта је одговарајућа алтернатива", истакао је Нетанијаху, како су пренели израелски медији.

Председник САД Барак Обама рекао је новинарима да "није било ничег новог" говору у Конгресу, инсистирајући да Нетанијаху није предложио бољу алтернативу преговорима, пренео је АФП.

Нетанијаху "није понудио никакву опипљиву алтернативу", рекао је Обама у Овалном кабинету. "Ми још немамо споразум, али ако будемо успешни, чињеница је да ће то бити најбољи могући споразум с којим ћемо спречити Иран да има нуклеарно оружје", каже Обама.

Израелски премијер је раније на седници Конгреса критиковао преговоре с Ираном. Ти преговори ће, уколико довдеду до споразума представљати успех Обамине спољне полтике.

Републикански посланици су топло примили Нетанијахуа који је нагласио да споразум не " блокира већ утире пут Ирана ка бомби".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару