Читај ми!

Путин: Развијати Савез Русије и Белорусије

Председник Русије Владимир Путин истиче да је важно не само развијати заједнички економски простор Русије, Белорусије, Казахстана, Јерменије и Киргизије, већ и појачати сарадњу у оквиру Савеза Русије и Белорусије.

Владимир Путин је, током разговора са председником Белорусије Александром Лукашенком, истакао да је централна тема њиховог разговора овог пута дискутовање о једном од кључних питања сарадње две земље - Савез Русије и Белорусије, јавља Танјуг.

"У том правцу је много тога урађено у последњим годинама", наводи Путин и додаje да је Савез напреднији облик интеграције, поготову кад је реч о социјалним питањима и начину њиховог решавања у интересу грађана две земље.

Лукашенко је истакао да се економска унија Белорусије, Русије и Казахстана проширила захваљујући Киргизији и Јерменији.

"Данас имамо прилику да формализујемо све наше разговоре и преговоре и донесемо конкретне одлуке. Времена нису лака ни за кога и зато је потребно предузети акцију", указује белоруски председник.

Представници Русије и Белорусије окупили су се на седници државног савета Савеза како би разговарали о ситуацији у Украјини и сарадњи између две земље у суочавању са економском кризом, наводи руска агенција Taс.

Помоћник руског председника Јуриј Ушаков рекао је уочи седнице да ће Путин и Лукашенко посебно посветити пажњу "питањима сарадње у суочавању са негативним тенденцијама у економијама двеју земаља".

Ушаков је прецизирао да постоји програмски документ, као "заједнички антикризни план", о приоритетним правцима развоја економске сарадње између Русије и Белорусије и примарним задацима развоја Савеза на средњи рок - од 2014. до 2017. године.

Према његовим речима, планирано је неколико пројеката у циљу продубљивања трговинске и економске сарадње Русије и Белорусије, а по завршетку седнице биће потписано неколико билатералних споразума.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару