Краљ Јордана покренуо освету у стилу Клинта Иствуда

Јордански борбени авиони извели су нове ваздушне нападе, саопштила је јорданска војска дан након што је краљ те земље поручио да ће повести немилосрдни рат против џихадистa. Током разговора у Вашингтону, краљ Абдулах је цитирао Клинта Иствуда из филма "Неопростиво".

Јордански краљ Абдулах је најавио немилосрдан рат против Исламске државе цитирајући америчког глумца Клинта Иствуда и реченице његовог лика из филма "Неопростиво", рекао је републикански политичар из САД.

Републиканац Данкан Хантер, који је присуствовао једном од састанака који је краљ Абдулах одржао током посете САД, каже да је јордански краљ тада рекао да ће "Исламској држави приредити освету какву до сада ниси видели", пише Хафингтон пост.

Хантер је додао да је краљ Абдулах био веома бесан и да је рекао да ће Јордан започети снажне ваздушне ударе на џихадисте, а да је једини проблем који би могао да се деси да Јорданска војска остане без горива и метака, чиме је подсетио на једну од реченица лика Клинта Иствуда из филма "Неопростиво". 

У међувремену, Јорданска војска је извела жестоке ваздушне ударе на положаје Исламске државе.

Коалиција са САД на челу бомбардује мете џихадистичке организације у Ираку и Сирији, а Јордан, који је члан коалиције, изводио је до сада нападе само у Сирији, подсећа америчка агенција АП, преноси Танјуг.

Краљ Абдулах Други обећао је да ће интензивирати борбу против ИС након што су милитантни активисти те организације спалили заробљеног јорданског пилота у кавезу и објавили видео-снимак његовог погубљења раније ове недеље.

Краљ је посетио породицу убијеног пилота Муата ел Касеасбеха у селу на југу Јордана како би им изјавио саучешће, док су небом летели ратни авиони.

Показујући у правцу авиона, краљ Абдулах Други је, седећи поред оца погубљеног пилота, рекао да ће одговор Јордана "бити немилосрдан зато што се та терористичка организација бори не само против Јордана већ и против ислама и његових чистих вредности".

У јуче издатом саопштењу, јордански краљ је обећао да ће снажно гађати борце Исламске државе "у само средиште њихових упоришта".

У међувремену, у Вашингтону су водећи чланови Конгреса позвали на већу америчку војну подршку тој краљевини.

Коалиционе снаге на челу са САД извеле су девет ваздушних удара против припадника Исламске државе у Ираку и три у Сирији, саопштила је америчка војска.

На мети удара у Сирији била је зона око града Кобане, који су недавно курдске снаге преотеле од Исламске државе, пренео је Ројтерс.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару