Читај ми!

Авион "Ер Азије" експлодирао пре пада?

Координатор операција индонежанске Националне агенције за потрагу и спасавање Бамбанг Супријади претпоствља да је у авиону компаније "Ер Азија" који се срушио пре две недеље у Јаванско море, вероватно дошло до експлозије пре удара у воду. Рониоци извукли на површину једну од две црне кутије авиона.

"Моја анализа је заснована на пронађеној олупини и другим налазима који указују да је у авиону дошло до експлозије пре него што је пао у воду", навео је данас Супријади у разговору с новинарима, преноси Танјуг.

Према његовим речима, лева страна авиона се распала, што указује да је дошло до промене притиска која је резултирала експлозијом, пренела је агенција Ројтерс.

Истовремено, такву теорију је демантовао истражитељ Националног комитета за безбедност транспорта Сантосо Сајого који тврди да нема доказа који би подржао тезу да је авион "Ер Азије" експлодирао пре удара у воде.

"Нема доказа који би подржали такву теорију", нагласио је Сајого.

Пронађена једна црна кутија

Данас су рониоци извукли на површину једну од две црне кутије авиона компаније "Ер Азија" који је 28. децембра пао у Јаванско море са 162 путника и члана посаде.

Рониоци су синоћ локализовали црне кутије на око 30 метара дубине Јаванског мора у делу олупине авиона, али је невреме успорило наставак потраге, преноси Бета.

"Део црне кутије која садржи параметре лета авиона јутрос је извучен на површину", рекао је директор индонежанске агенције за потрагу и спасавање Бамбанг Соелистио и додао да рониоци трагају за делом црне кутије која садржи аудио-снимак пилота.

Авион "Ер Азије", који је саобраћао од индонежанског града Сурабаје до Сингапура срушио се 28. децембра на пола пута до одредишта.

Неколико минута пре него што је изгубио контакт са земаљском контролом, пилот је рекао да се летелица приближава претећој маси облака, али му је одбијен захтев да летелицу подигне на већу висину због густог авионског саобраћаја у то време.

Још није поуздано утврђено шта је довело до пада авиона у Јаванско море, мада је лоше време означено као важан фактор, према извештају Индонежанске агенције за метеорологију, климу и геофизику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару