Читај ми!

Пронађен труп авиона "Ер Азије"?

Индонежански спасилачки тимови верују да су пронашли труп авиона "Ер Азије", који се срушио у Јаванско море пре две седмице, када је живот изгубило 162 путника и чланова посаде.

Спасилачки тимови су, такође, регистровали звуке, за које се верује да потичу од две црне кутије, близу места где је реп авиона "ербас А320-200" у суботу извучен из воде, јавља Танјуг.

Рониоци се надају се да ће им мирније воде током сутрашњег дана омогућити да извуку црне кутије, пренео је Ројтерс.

Координатор операција у Државној агенцији за потрагу и спасавање Супријади изјавио је да је коришћењем сонара на дну мора откривен објекат димензија 10 метара пута 4 метра пута 2,5 метара за који се верује да је труп авиона.

"Уколико је то труп авиона прво ћемо извући жртве. Онда ћемо тражити црну кутију", рекао је Супријади за британску агенцију.

Три брода ангажована у потрази регистровала су звуке, за које се верује да потичу од црних кутија, око четири километара од места где је извучен реп авиона, на око 30 метара дубине.

Истражитељ индонежанског Националног комитета за безбедност саобраћаја Сантосо Сајого рекао је да ће, уколико временски услови буду добри, спасиоци сутра ујутро извући црну кутију.

"Координате показују да је дно мора (на тој локацији) пешчано, тако да ће рониоци лако моћи да је виде", додао је Сајого.

Уколико црне кутије буду извучене, биће пребачене у престоницу Џакарту на анализу, где ће бити потребно до две седмице да се подаци са њих скину, рекли су истражитељи.

Из Јаванског мора, близу обала Борнеа, спасиоци су до сада извукли 48 тела настрадалих, а претпоставља се да се у трупу авиона, који још није пронађен, налази још тела.

Јаки ветрови, струје и високи таласи ометају напоре да се извуку већи делови олупине авиона који су детектовани на морском дну.

Иако узрок пада авиона није познат, национална метеоролошка служба је саопштила да би сезонске олује могле да буду фактор несреће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару