Олуја паралисала запад Блиског истока

Олуја, снег и у приобаљу град, паралисали су западни део Блиског истока, преносе агенције. У Јерусалиму затворене све школе.

Снег је пао широм Блиског истока и снажна олуја захватила је цео регион, приморавши сиријске избеглице, које су напустиле своју земљу, да се збијају у избегличким логорима не би ли се загрејале.

Киша и град падали су у приобалном подручју у Либану, а снег је нападао на планине и Долину Бека у централном делу земље, где су бензинске пумпе, банке, школе и већина радњи затворене, јавља АП, преноси Танјуг.

Снег је омео свакодневну рутину многима, а поготово стотинама хиљада Сиријаца који живе у шаторима и импровизованим склоништима у Долини Бека.

Крај града Анџара мушкарци су покушавали да очисте тежак снег који се нагомилао на њиховим избегличким шаторима, страхујући да ће се склоништа срушити. Унутар шатора људи су се скупљали око пећи, покушавајући да се загреју.

Палестинске власти на Западној обали и у Појасу Газе прогласиле су ванредно стање због олује.

Осмомесечна палестинска беба у избегличком логру у Тулкарму је страдала у пожару који је изазвао шпорет, рекао је портпарол палестинског Министарства за цивилну одбрану Лоае Бани Одех.

Снег се нагомилао на Голанској висији и на северу Израела. Школе у Јерусалиму су затворене због упозорења да ће пасти 25 центиметара снега.

У Сирији снег је прекрио планине над Дамаском и због снега је саобраћај скоро заустављен у сиријском главном граду и навео Министарство образовања да затвори школе и универзитете на два дана.

Густе магле прекриле су делове Пакистана јутрос и пакистанска управа за цивилну авијацију је рекла да су званичници привремено затворили међународни аеродром Беназир Буто, због невремена, усмеравајући авионе на Лахор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи