Пронађен реп палог авиона "Ер Азије"

Рониоци индонежанске морнарице пронашли су реп авиона "Ер Азије" који је пре 10 дана пао у Јаванско море, на лету од Сурабаје у Индонезији до Сингапура, саопштили су индонежански званичници.

Откриће репа би могло да помогне у проналажењу црне кутије и утврђивању разлога због којих се авион срушио пре 10 дана, пренео је АФП.

Начелник националне спасилачке управе Франсискуса Бамбанга Сулиста изјавио је да је сигуран да је пронађен реп авиона након што је видео фотографије олупине на којима се може приметити лого компаније.

"Успешно смо пронашли део авиона за којим смо трагали", рекао је Сулиста новинарима у Џакарти.

Авион "Ер Азије" пао је 28. децембра у Јаванско море на лету 8501 од Сурабаје у Индонезији до Сингапура са 155 путника и седам чланова посаде.

Летелица је приближно 40 минута после полетања, из другог по величини индонежанског града, нестала са екреана радара, код острва Калимантан.

Иако у великој спсилачкој операцији учествује више земаља, лоши временски услови отежавају рад рониоцима, па је до сада пронађено 39 тела, углавном, индонежанских путника и чланова посаде, који су плутали у мору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи