Куба пустила политичке затворенике

Куба је ослободила неке од 53 људи које САД сматрају политичким затвореницима, како је договорено прошлог месеца у склопу напора за нормализацију односа САД и Кубе. Вашингтон жели да ускоро буду ослобођени и остали из те групе, саопштио је Стејт дипартмент.

Портпарол Стејт дипартмента Џен Псаки је на конференцији за штампу изјавила да су "неки од затвореника већ ослобођени, а да би волели да у блиској будућности тај процес буде довршен", пренела је агенција АФП.

Председник САД Барак Обама је прошлог месеца наложио својој администрацији да покрене кораке за нормализацију односа са Кубом, преноси Танјуг.

У оквиру тих напора, званични Вашингтон је Хавани доставио "пажљиво састављену" листу од 53 политичка затвореника које би САД желеле да кубанске власти ослободе, изјавила је Псаки.

Стејт дипартмент тек треба да размотри могућност да Куба буде уклоњена са листе земаља које спонзоришу тероризам.

Виши званичници две земље би крајем јануара требало да се састану у Хавани како би покренули процес нормализације односа, али тачан датум још није одређен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи