Читај ми!

Либијски авион бомбардовао грчки танкер

Грчке власти саопштиле су да је непознати ратни авион бомбардовао грчки танкер у Либији и да су два члана посаде погинула, а два повређена. Либија саопштила да су њени авиони бомбардовали танкер јер није имао дозволу за улазак у луку и јер је деловао "сумњиво".

Грчко Министарство поморске трговине саопштило је да је брод "Арево", који плови под либеријском заставом, јуче био усидрен у луци Дарна на истоку Либије, кад се догодио напад, преноси Бета.

Потом је портпарол либијског министарства одбране Ахмед ел Месмари рекао да су авиони ратног вазудопловства два пута гађали танкер пре него што је Влада добила информацију да он има аранжман са локалном електраном.

Жалимо због изгубљених живота, рекао је Ел Месмари заагенцију АП.

Град Дарна, где се танкер налазио у време напада, је база исламских екстремиста, који су лојални Исламској држави.

После свргавања са власти и убистра Моамера Гадафија 2011. године, у Либији траје међуплеменски рат, а држава тренутно подељена на два дела и има две владе

Брод "Арева" има 26 чланова посаде – 21 Филипинца, три Грка и два Румуна. Брод је превозио 12.600 тона горива, а материјална штета која је почињена на танкеру још се утврђује.

Због све већег насиља и хаоса у којем се налази Либија, Арапска лига је за данас у Каиру сазвала хитан састанак својих сталних чланица.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи