Боко харам заузео војну базу код Чада

Нигеријска исламистичка организација Боко харам заузела је војну базу у граду Бага, на североистоку Нигерије код границе са Чадом, саопштили су извори блиски снагама безбедности.

Бага је седиште мултинационалних снага коју чине војници из Нигера, Нигерије, Чада и Камеруна, али су у тренутку напада били само нигеријски војници у тој бази, преноси Бета.

Припадници Боко харама, који су стигли у војну базу војним возилима, наредили су нигеријским војницима да напусте здање, додали су извори блиски снагама безбедности.

Боко харам је пре два дана отео око 40 дечака и младића у североисточној Нигерији и убили десетине војника у нападу на војну базу.

Боко Харам још држи више од 200 средњошколки отетих у априлу прошле године из њихове школе у Чбоку, у држави Борно. Од тада они редовно отимају децу, жене и мушкарце, који за њих обављају свакодневне послове или их користе као борце.

Основана 2001. године, група је у међународној јавности постала позната после верског насиља у Нигерији у јулу 2009. године, током којег је погинуло више од 1.000 људи.

Према појединим извештајима, у терористичким нападима Боко Харама погинуло је више од 10.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи