Убијено 38 екстремиста у Пакистану

Најмање 38 екстремиста убијено је у ваздушним нападима пакистанске војске и америчке беспилотне летелице на племенску зону надомак границе с Авганистаном.

Бомбардовање положаја екстремиста догодило се касно синоћ на долину Тирах у региону Хајбер дуж границе с Авганистаном, преноси Танјуг.

Пакистански војни извори навели су да је офанзива спроведена како би екстремисти, који беже из суседног Северног Вазиристана у Хајбер, били потиснути и уништени.

У том нападу је погинуло најмање 30 екстремиста. У нападу две америчке беспилотне летелице погинуло је данас седам особа у Дата Хел у Северном Вазиристану.

Тајни амерички беспилотни програм до сада је убио неколико екстремиста али пакистанске власти замерају САД што у тим нападима страдају и цивили и што власти у Вашингтону на тај начин крше суверенитет земље.

Војска Пакистана навела је да је од почетка велике офанзиве 15. јуна 2014. убила више од 1.200 екстремиста у Северном Вазиристану. Војна офанзива на ту област спроведена је после терористичког напада на највећи пакистански аеродром у Карачију.

Племенски регион Северног Вазиристана је један од седам племенских региона уз авганистанску границу где локални и страни екстремисти налазе сигурно уточиште већ годинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи