Читај ми!

Рохани: Техеран не тргује принципима

Иран не може да достигне одржив развој у изолацији, рекао је председник те земље Хасан Рохани, истичући да Техеран неће трговати својим принципима ради достизања нуклеарног споразума са светским силама.

"Наше политичко искуство говори нам да земља не може достићи стабилан раст у изолацији, али то не значи да ћемо одустати од наших принципа", рекао је Рохани на отварању економске коинференције у Техерану, јавља агенција Фарс, преноси Танјуг.

Ирански председник рекао је да су преговори о иранском нуклеарном програму посвећени успостављању моста између Ирана и Групе 5+1 (САД, Велика Британија, Француска, Русија, Кина и Немачка) за превазилажење јаза.

"Дани када се говорило да долазак страних инвеститора угрожава нашу независност су прошли", рекао је Рохани а преноси АФП.

"Наши идеали нису повезани са центрифугама (за обогаћивање уранијума), већ са нашим срцима и жељама. Желимо да стојимо на својим ногама, да имамо мању потребу да извозимо нафту (...) уколико се то догоди, наши нуклеарни преговори ће брже напредовати", рекао је председник Ирана.

Током преговора Иран и "преговарачка шесторка" договорили су се да продуже преговоре до 1. јула пошто нису достигли трајни споразум о бројним кључним питањима.

Рохани је отварајући први економски форум о иранској привреди у Техерану указао и на важност конкурентности иранске привреде.

Такође је позвао све компаније да раде потпуно транспарентно.

На првој конференцији о иранској економији са темом Стратегија достизања одрживог раста и запошљавање присуствује неколико министара, универзитетских професора, владиних званичника и економиста, наводе агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи