Читај ми!

Габријел: Неки желе да виде Русију на коленима

Немачки вицеканцелар Зигмар Габријел оценио је да нове пооштрене санкције Русији прете да дестабилизују ту државу и да је уроне у хаос, што би било у супротности са интересима Европе, пише "Билд ам Зонтаг".

Циљ санкција није никада био да Русију гурну у политички и привредни хаос, рекао је Зигмар Габријел, преноси Бета.

"Они који то желе, изазваће много опаснију ситуацију за све нас у Европи", рекао је Габријел и додао да је Русија "моћна нуклеарна сила".

Према његовим речима, сврха санкција је била да се Русија врати за преговарачки сто о украјинској кризи.

Габријел је упозорио да "неки у Европи и САД желе само да виде Русију на коленима" и додао да то није у интересу ни Немачке ни Европе.

"Ми желимо да решимо украјинску кризу, а не да Русију натерамо да пред нама клечи", рекао је немачки вицеканцелар.

Западне силе су у више наврата оптужиле Русију да је директно укључена у украјинску кризу, слањем оружја и људи проруским побуњеницима на истоку Украјине, што Москва категорички демантује.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи