Украјина, прва жртва сукоба у 2015.

Власти у Кијеву саопштиле су да је један војник погинуо на истоку Украјине. То је прва забележена погибија војника у 2015. години.

Портпарол украјинске војске Андреј Лисенко рекао је да су у окршају с проруским снагама, рањено и пет војника.

Лисенко није изнео детаље и околности које су довеле до напада, али је рекао да су проруске снаге више пута испаљивале пројектиле на истоку Украјине, укључујући међународни аеродром и град Доњецк, преноси Танјуг.

Додао и да украјински војници, генерално не провоцирају другу страну, нити отварају ватру, већ да само узвраћају ако су нападнути, навоси Ројтерс.

Најмање 4.700 људи убијено је током 2014. године у сукобима у Украјини, који су изазвали највећу кризу у односима између Русије и Запада од "хладног рата".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи