Мађарски председник у Србији, у току разговор председника Вучића и Шујока

Председник Мађарске Тамаш Шујок борави у посети Србији. Након синоћне посете Палићу, мађарски председник стигао је у Београд, где га је дочекао председник Србије Александар Вучић. Приређен му је свечани дочек испред Палате "Србија", након чега је уследио састанак двојице председника.

Председник Мађарске Тамаш Шујок стигао је у посету Србији синоћ. На Палићу се састао са председником Савеза војвођанских Мађара Балинтом Пастором, где су разговарали о питањима националне политике, о српско-мађарским односима, о раду и даљим циљевима СВМ-а.

Према данашњем програму посете, церемонија свечаног дочека мађарског председника испред Палате Србије предвиђена је у 9.00 часова, после чега ће бити одржан тет-а-тет састанак двојице председника, а потом и састанак чланова делегација Србије и Мађарске, саопштено је раније из Председништва.

Око 10.25 часова предвиђене су и изјаве за медије Вучића и Шујока.

Двојица председника ће око 15.00 часова посетити Чуруг, где ће положици венце на Споменик помирења, који је подигнут у знак сећања на невине мађарске жртве страдале 1945. године.

Тај споменик је откривен 26. јуна 2013. године на скупу српско - мађарског помирења, а садржи три фигуре изведене у бронзи које у позадини обједињава камени зид.

Вучић и његов мађарски колега ће потом положити венце и у Музеју жртава рације "Топалов магацин" у Чуругу. "Топалов магацин", има статус историјског споменика, а као Музеј жртава рације отворен је такође 26. јуна 2013. године.

На Жабљу ће бити организовано благосиљање обновљене католичке Цркве Снежне Госпе и обраћање Вучића и Шујока.

Током посете Србији, Шујок ће се састати са премијером Милошем Вучевићем, а разговараће и са председницом Скупштине Србије Аном Брнабић.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи