Читај ми!

Горбачов: Путин спасао Русију од распада

Последњи лидер бившег СССР-а Михаил Горбачов изјавио је да је руски председник Владимир Путин спасао Русију од распада и тиме учинио дело које ће ући у историју.

"Мислим да сви ми, руски грађани, треба да памтимо да је он спасао Русију од распада који је почињао", рекао је Михаил Горбачов у петак на промоцији његове нове књиге "После Кремља", сећајући се почетка Путинове политичке каријере.

Према његовим речима, многи региони тада у суштини нису признавали руски Устав и било је у локалним уставним документима више од стотину одступања од највишег законског акта.
"Спасавајући Русију у тако одговорном периоду учинио је историјско дело", рекао је Горбачов, наводи агенција РИА Новости, преноси Танјуг.

Он је, како преноси Тас, указао да је Путин у последње време "имао много примедби на НАТО, његово ширење".

"Видим да ту нешто нема напретка. Мислим да је у великој мери у праву председник када скреће пажњу на нарочиту одговорност САД", рекао је Горбачов.

Говорећи о свом раду на положају председника бившег Совјетског Савеза, Горбачов је рекао да је један од разлога што је допустио грешке и лоше процене у томе што је "у одређеној мери допустио сујету", сматрао да има контролу и да ће успети.

За решавање ситуације око Украјине, бивши председник СССР-а је рекао да су потребни "озбиљни сусрети".

"Оно што се дешава у Украјини брине све нас, и политичаре, и друштво. То што наша влада подржава људе који су у невољи, прима на хиљаде њих, без обзира што је тешко и нама, то је нешто што нас је увек карактерисало", казао је Горбачов.

"Потребни су озбиљни сусрети, озбиљан разговор", рекао је он и подсетио да се и раније залагао за сусрете лидера САД и Русије.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи