Читај ми!

Одбачена тужба шерифа против Обаме

Судија окружног суда америчког округа Колумбија одбацила тужбу против председника САД Барака Обаме, коју је поднео један шериф тврдећи да су имиграционе реформе које је Обама недавно увео неуставне.

Берил Хауел је одбацила захтев шерифа округа Марикопа у Аризони Џоа Арпаја, који је тражио привремену обуставу примене реформи имиграционог система, јавио је Ројтерс, преноси Танјуг.

Арпајо, који сам себе назива "најстрожим шерифом у Америци", поднео је тужбу прошлог месеца, тврдећи да је Обама прекорачио своја овлашћења тиме што је заобишао Конгрес и сам увео имиграционе реформе.

У шерифовој тужби се наводи да те реформе, које смањују опасности од депортације за око 4,7 милиона илегалних миграната, заправо представљају амнестију, као и да ће оне охрабрити још више људи да илегално прелазе границу.

У одлуци судије Хауел, исписаној на 33 стране, наводи се да Арпајо није испунио законске услове да би могао да поднесе тужбу у којој се доводи у питање уставност неке мере.

Суд у Аризони је у мају 2013. године пресудио да су Арпајови заменици приликом заустављања возила имали тенденцију да у већој мери заустављају возаче латиноамеричког порекла, наложио да расна припадност више не буде фактор у доношењу полицијских одлука и именовао судског надзорника да надзире рад Арпаја и његових полицајаца. Арпајо се жалио против ове пресуде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи