Под истрагом човек који је убио Бин Ладена

Бивши амерички маринац који тврди да је убио Осаму Бин Ладена је под истрагом због евентуалног цурења поверљивих информација, потврдила је данас америчка војска.

Истражитељи проверавају тврдње да је Роб О' Нил (38) можда открио поверљиве информације особама које нису овлашћене да добију такву врсту информација, рекао је портпарол америчке морнарице Рајан Пери, јавља АФП, преноси Танјуг.

Пери је рекао да је бивши маринац прекршио закон откривши детаље о операцији америчких "Фока" 2011. године, којом се окончала 10. годишња потрага за Бин Ладеном.

О' Нил је изазвао контроверзе пре месец дана када је изнео тврдње да је он био човек који је упуцао Бин Ладена у чело у његовом скровишту у Пакистану пре три године.

Он је, како је навео, одлучио да тај податак изнесе у јавност после сусрета са породицама жртава напада на САД 11. септембра 2001. године.

Међутим, то је изазвало бес код његових колега "фока".

О' Нил је служио скоро 15 година у "Фокама" у време када је нападнуто Бин Ладеново скровиште и био је припадник елитног тима "Фоке шест".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи