Читај ми!

Напади у Француској, дан четврти

После Нанта и Дижона, у Ници ухапшен тешко наоружани мушкарац. Упркос томе што је француска полиција подигла мере безбедности, Француска је четврди дан заредом на удару нападача.

Полиција је ухапсила тешко наоружаног мушкарца у Ници, на југу Француске, након што га је на безбедносним камерама запазила како носи ножеве и два пиштоља, јавља британски Телеграф.

Двојица званичника рекла су да је мушкарац ухапшен рано ујутру. Детектив је рекао да су мотиви ухапшеног још увек непознати и најавио да ће додатни детаљи бити познати након саслушања.

Француски медији јављају да је локални тужилац искључио могућност да је то терористички напад и додају да је мушкарац желео да тим чином уплаши грађане са којима је, кажу, био у некој врсти сукоба.

Хапшење на обали Медитерана догодило се након што су власти у Паризу подигле ниво безбедности широм земље. Разлог за појачане мере опреза су три одвојена инцидента у којима је повређено око 30 особа, а страх од напада радикалних исламиста се веома појачао међу становницима.

Касно синоћ догодио се инцидент у Нанту, када је непознати мушкарац улетео комбијем међу масу купаца на божићној пијаци, повредивши десет особа.

Само дан пре тога, мушкарац је улетео аутом међу људе у граду Дижону, узвикујући "Алах акбар".

У сличном нападу у суботу, полиција је убила младића који је упао у полицијску станицу у месту Жое-ле-Тур и ножем напао локалне полицајце.

Након тог напада, тужиоци су покренули истрагу о тероризму. Власт је пак навела да су друга два нападача, у Нанту и Дижону, имала менталних проблема.

Премијер Мануел Валс рекао је да ће догаћаји у Нанту и Дижону изазвати нове сличне инциденте. Због тога је први човек француске владе наредио да се још 200 до 300 војника распореди на Јелисејским пољима у Паризу и главним шопинг-центрима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи