Ердоган: Контрола рађања је равна издаји

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оценио је да је контрола рађања "равна издаји" и да контрацептивна средства прете да "осуше целу једну генерацију". Турској неопходна млада и динамична генерација, поручује Ердоган.

Реџеп Тајип Ердоган каже да једно дете или двоје нису довољни и поручује да је динамичнија и млађа поплулација неопходна како би се турска нација учинила снажнијом, преноси Танјуг.

"Једно дете значи усамљеност, двоје је ривалитет, троје је баланс, а четворо значи богатство", образложио је свој став турски председник.

Он је то рекао обраћајући се званицама на венчању сина турског бизнисмена и његовог блиског савезника Мустафе Кефелија.

Ердоган је рекао да је контрола рађања "издаја настојања турске државе да се развије као нација са доминантном младом популацијом".

"У овој земљи су противници годинама укључени у издају кроз контролу рађања која прети да осуши нашу генерацију", додао је Ердоган.

Турски председник је новопеченим младенцима говорио о вредностима брака.

"Брак је једно дуго путовање. Имате добре дане, а имате и лоше. Добрих дана има више ако научимо да их доживимо, а лоши дани коначно доносе срећу ако будемо стрпљиви", истакао је Ердоган.

Влада у Анкари је већ дуже време на удару критика да жели да наметне строга исламска правила у животе турских грађана, као и да ограничи права жена.

Ердоган, који има два сина и две ћерке, изазвао је бес феминистичких група пошто је изјавио да свака жена треба да роди бар троје деце, а незадовољство је додатно порасло после његове изјаве да жене и мушкарци нису исти.

Турски председник је такође својевремено предложио измене којима би се ограничила права на абортус, царски рез.

Раније је упозорио да Турци морају да имају више деце како би се спречило убрзано старење нације.

Подаци говоре да је број становника Турске динамично растао годинама и сада прелази нешто више од 76 милиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи