Читај ми!

Папина оштра порука кардиналима

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања критиковао је бирократију Ватикана, наводећи да неки људи по сваку цену жуде за утицајем, живе двоструким животом и "пате од духовног Aлцхајмера". Због тога су, каже, заборавили да треба да буду божји људи.

Божићну честитку кардиналима, бискупима и свештеницима папа Фрања није испунио само радосним празничним поздравима и добрим жељама. Он је, пре свега, подсетио на 15 грехова курије, за које се нада да ће бити "окајани и излечени у новој години", јавља АП, преноси Танјуг.

Папа је подсетио на то како "терор оговарања може хладнокрвно убити репутацију наших колега и браће", и да "разне клике могу постати рак који прети хармонији тела, убити га и сагорети у такозваном пријатељском пожару".

Поглавар Римокатоличке цркве нагласио је да неки у Ватикану "пате од патолошке жеље за утицајем" и да због тога теже ка моћи по било коју цену, чак иако то подразумева клеветање и дискредитоване других у јавности.

Папа Фрања је замерио сарадницима због сплеткарења, каријеризма, бирократске моћи и оговарања које утичу на Свету столицу.

Кардиналима папин говор није баш пријао, млаким аплаузом су испратили његово навођење 15 грехова курије, све заједно са библијским фуснотама и препорукама.

На крају говора, папа је затражио да се сви помоле "како би зарасле ране грехова које сви носимо" и да би Црква и курија постале здравије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи