Читај ми!

Више од 130 жртава бродолома у Бангладешу

Од скоро 250 људи колико их је било на трајекту који се преврнуо у Бангладешу, 133 њих се утопило, страхују званичници. Све мање наде да ће спасиоци пронаћи преживеле.

Трајект, који је потонуо у понедељак, имао је, како су навеле саобраћајне власти у Бангладешу, капацитет од 85 људи, а на њему се у тренутку несреће налазило око 250 од којих је 110 преживело, а седам тела је пронађено, јавља Ројтерс, а преноси Танјуг.

Несрећа се догодила по лошем времену, у реци набујалој услед монсунских киша, око 30 километара југозападно од престонице Даке.

Спасиоци који се боре са јаким струјама и таласима на реци Падма јутрос су престали да се надају да ће пронаћи живе међу многима од 133 људи који се воде као нестали, саопштили су званичници у дистрикту Муншиганџ.

Трајект је био претрпан људима, што је један од разлога за честе несреће ове врсте у Бангладешу, поред лошег одржавања.

Већина путника потонулог трајекта враћала се у понедељак својим домовима са прославе празника Еид-ал Фитр, којим се обележава крај празновања Бајрама.

Власти у Бангладешу, које су покренуле истрагу о несрећи трајекта, поднеле су тужбе за убиство против власника трајекта и још пет особа, укључујући капетана, што је корак без преседана у земљи у којој су такве несреће уобичајене, наводи британска агенција.

"Полиција покушава да их ухапси, али се сви они крију", рекао је Мухамед Саифул Хасан Бадал, заменик комесара дистрикта Муншиганџ.

Агенција за водени саобраћај у Бангладешу их је оптужила да су трајект претрпали путницима, да су пловило користили иако им је дозвола истекла и да су се оглушили о инструкције речних власти да не плове због лоших временских услова.

У Бангладешу се често дешавају несреће на трајектима због лоших безбедносних мера и превеликог броја путника, али је ово први пут да власти поднесу тужбу за убиство против власника трајекта или чланова посаде због кршења безбедносних прописа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару