Читај ми!

Авион "Катар ервејза" под пратњом ловаца РАФ-а

Британски војни авиони испратили су путнички авион "Катар ервејза" до аеродрома у Манчестеру, због информације да се у летелици налази експлозивна направа. Ухапшен један од путника због дојаве о лажној претњи бомбом.

Авион су до аеродрома допратили војни авиони Британског краљевског ваздухопловства, а информацију да се у авиону налази сумњива направа добио је пилот, јавља Ројтерс, а преноси Танјуг.

"Можемо да потврдимо да су авиони 'тајфун' данас поподне полетели из ваздухопловне базе Конингсби брзо реагујући на узбуну како би испратили цивилни путнички авион чији је пилот затражио помоћ", саопштило је британско Министарство одбране.

Авион је отпраћен до Манчестера где је безбедно слетео, а истрага о инциденту је предата цивилним властима, закључује се у саопштењу.

У међувремену, манчестерска полиција је саопштила на званичном налогу на Твитеру да је притворила једног мушкараца у вези са инцидентом.

"Мушкарац који се налазио у авиону...ухапшен је под сумњом да је упутио лажну дојаву о бомби", саопштила је полиција.

Фоторепортер британске агенције видео је како наоружана полиција из авиона спроводи мушкарца обученог у широке панталоне и спортску мајицу.

Овај инцидент, због којег су власти затвориле аеродром на северу Енглеске на 25 минута, брзо је пробудио страхове да је реч о терористичком нападу.

Начелник манчестерске полиције Џон О'Хара рекао је да се могу видети полицајци и припадници других служби на аеродрому, али да јавност не треба да буде узнемирена, наводи америчка АП, додајући да полиција поступа са овим случајем као са "изолованим инцидентом".

Он је раније данас изјавио да се не зна колико је претња озбиљна, али да је важно да полиција у овој ситуацији поступа као у хитним ситуацијама.

Би-Би-Си јавља, позивајући се на речи портпарола аеродрома, да су се путници из авиона "Катер ервејза" нормално искрцали.

"Катар ервејз" је саопштио де ја "ербас А220-300" летео из Дохе за Манчестер са 269 путника и 13 чланова посаде.

"Посада авиона је добила дојаву о могућој експлозивној направи у летелици и одмах смо предузели све потребне мере како би смо алармирали британске власти", саопштила је катарска авио-компанија, додавши да посада тренутно помаже полицији на аеродрому у истрази.

Британија има стандардни одговор на овакве случајеве, а он увек подразумева брзо слање борбених авиона и служби за ванредне ситуације.

Тако су у мају прошле године борбени авиони пратили путнички авион "Пакистан интернешенел ерлајнса" до аеродрома Стенстед код Лондона где је полиција ушла у авион и ухапсила два мушкарца под сумњом да су довели летелицу у опасност, подсећа Ројтерс.

Сви летови за аеродром у Манчестеру преусмерени су у Лидс. Преусмерен је и авион са играчима фудбалског клуба Манчестер јунајтед.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару