Читај ми!

Обама и Путин, разговор без резултата

Четрнаест особа убијено у сукобима украјинских и проруских снага на истоку Украјине. Међу страдалима десет украјинских војника. Више повређених у артиљеријском нападу у Доњецку. Путин и Обама различито о украјинској кризи.

Украјинске и проруске снаге сукобиле су се претходне ноћи у близини места где се срушио малезијски путнички авион.

"Знамо да је погинуло 14 особа, али четири тела још нису идентификована, па не знамо да ли је реч о украјинским војницима или терористима", рекао је портпарол војске Олексиј Дмитрашкивски.

"За сада говоримо о око 10 погинулих украјинских војника" у сукобу у граду Шахтарску, који је од места авионске несреће удаљен око 25 километара, преноси АФП.

Украјинска телевизија је раније објавила да је погинуло 20 украјинских војника.

Истовремено, председници Русије и Америке, Владимир Путин и Барак Обама разговарали су у петак о украјинској кризи, саопштио је Кремљ.

Путин је рекао Обами да су америчке санкције Русији "контрапродуктивне", као и да постојећа ситуација не погодује ниједној страни. И даље, ставови Москве и Вашингтона су "значајно различити", али су обе стране нагласиле важност "хитног и трајног прекида ватре".

Бела кућа је, пак, саопштила да је Обама тражио од Путина да "престане да подржава сепаратисте" на истоку Украјине.   

Војни званичници су рекли да се једна падобранска јединица нашла на удару граната и тенковске паљбе у близини Шахтјорска.

Једна особа је погинула, а три су рањене јутрос у артиљеријском нападу на једно насеље у региону Доњецка у источној Украјини, саопштила је прес-служба канцеларије градоначелника Доњецка.

Украјинске снаге су интензивирале офанзиву на проруске снаге после обарања авиона 17. јула када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде, наводи Ројтерс.

Проруске снаге су сада потиснуте у два главна упоришта – градове Доњецк и Луганск.

Сједињене Државе су рекле да су проруске снаге веровано обориле авион грешком уз помоћ војне опреме којом их је опремила Русија, али проруске снаге и Москва негирају ову оптужбу и тврде да је крива украјинска офанзива.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару