Читај ми!

Борбе код Доњецка, нереди у Кијеву

На истоку Украјине настављене су борбе између украјинске војске и проруских активиста. У Кијеву сукоби активиста "евромајдана" са полицијом и комуналним службама, због уклањана барикада. У гранатирању код Доњецка рањена девојчица.

Украјинске снаге поново су артиљеријом гађале село Семеновка код Славјанска, јавља руска агенција Итартас, наводећи да је ватра трајала дуже од два сата. Нема информације о жртвама.

У међувремену је дошло до немира и у самом Кијеву, где су активисти "евромајдана" протестовали против рушења барикада осталих још од прошлогодишњих протеста.

Они су код стадиона "Динама" палили гуме и бацали Молотовљеве коктеле на полицију и комуналце, који су уклањали барикаде, јављају руски Итартас и украјинске агенције.

Претходно је једно дете рањено у борбама које су читаве ноћи и јутра трајале у предграђу Доњецка и у селу Авдијивка, јавио је Глас Русије.

"Дошло је до сукоба између локалних снага за самоодбрану и украјинске Националне гарде у дистрикту Кирша код аеродрома у Доњецку. Једна девојчица је рањена када је погођена гелером током гранатирања, саопштила је прес служба самопроглашене "Народне Доњецке Републике".

Девојчица је пребачена у болницу и њен живот није угрожен, навела је прес служба.

Сукоби у области аеродрома у Доњецку су у међувремену окончани.

Деца евакуисана из Славјанска стигла су на Крим, који је недавно припојен Русији. 

У овом тренутку не могу сви кампови омладинског центра "Артек" примити децу због објективних разлога, тако да су деца која су стигла из Славјанска смештена у институције које ће бити адаптиране тако да им буде удобно у њима, рекао је кримски министар информисања Дмитриј Полонски.

Он је рекао да кримске власти чине све што је у њиховој моћи да се деца осећају добро на Криму. 

Према незваничним подацима, на Крим је до сада ситгло око 200 деце из Славјанска.

Једна од особа које су пратиле групу деце Олга Гађатскаја рекла је да је на Крим ситгло 172 људи, од којих су 25 одрасли, а остали деца узраста између осам и 16 година. Још једна мала група стигла је у дечји центар "Артек" на Криму и ова деца су касније одведена у други камп.

Није било проблема када је група прелазила границу између Украјине и Русије, додала је Гађатскаја.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару