Читај ми!

Италија, шире се протести "Виљушке"

Присталице покрета "Виљушка" демонстрације проширили и на Рим, где се више стотина студената сукобило са полицијом. Незапослени, мали привредници, студенати, камионџије и слабо плаћени радници незадовољни су лошим економским стањем, корупцијом и политичким скандалима.

Демонстрације присталица покрета "Виљушка" проширили су се и на Рим, где се више стотина студената сукобило са полицијом. Они су претходно бацили петарде у просторије факултета, где су се на једној конференцији окупили министри у италијанској влади.

Већ четири дана у Торину, граду на северу Италије, протестују камионџије, мали привредници, незапослени, студенти и слабо плаћени радници, окупљени око покрета "Виљушка", како се првобитно звала организована група пољопривредника са Сицилије, пренео је Ројтерс.

Демонстранти су у претходна три дана, такође, организовали маршеве и протесте у Милану, Фиренци и у сицилијанској престоници Палерму, а за следећу седмицу су планирани масовнији протести у Риму.

Демонстранти као разлог за протесте наводе пад прихода грађана, високу стопу незапослености која премашује 12 одсто, а међу млађима од 25 година је достигла рекордних 41 одсто. Међу разлозома за демонстрације су и мито и скандали у свету политичара, за које грађани Италије углавном сматрају да раде у сопственом интересу, а не интересу државе.

У склопу протеста, блокиране су главне саобраћајнице између Италије и Француске, па су тако демонстранти подигли шаторе на мосту у близини пограничног града Вентимиља, а блокирали су и прилаз ауто-путу према Француској, навели су локални медији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи