Читај ми!

Берлускони: Ако ме затворе, избиће револуција

У Италији ће избити револуција ако будем смештен у затвор, каже бивши италијански премијер Силвио Берлускони, који је осуђен на годину дана затвора због утаје пореза. Не смеју да укину слободу некоме ко води изборну кампању против већине, поручује Берлускони.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони, осуђен на годину дана затвора због утаје пореза, изјавио је да ће "уколико буде смештен у затвор, у Италији избити револуција".

"Сигуран сам да не могу то да ураде, а да не избије револуција у Италији", рекао је Берлускони у интервјуу француском редију Европа 1.

"Не смеју да затворе и укину слободу некоме ко води изборну кампању против већине, док та већина користи судство како би га уклонила са политичке сцене", истакао је Берлускони.

Берлускони је у опозицији од краја новембра, пошто је избачен из Парламента и од тада као лидер странке Форца Италија припрема кампању за парламентарне изборе у мају, као и за изборе за Европски парламент.

"Мислим да ће бити тешко ставити ме у затвор. Оодржала би ме већина у земљи на следећим изборима. Не бојим се ничега", рекао је бивши премијер.

Истакао је да воли своју земљу и да не може да заврши своју "људску и патриотску авантуру бежећи из Италије".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи