Колорадо, евакуација због поплава

Због великих поплава после вишедневних обилних киша, стотине становника у америчкој држави Колорадо убрзано се евакуишу хеликоптерима и возилима. Хеликоптери и припадници Националне гарде претражују хиљаде километара планинског терена трагајући за људима који су одсечени у удаљеним местима од четвртка.

Стотине становника у америчкој држави Колорадо убрзано се евакуишу хеликоптерима и возилима због поплава.

Дуготрајни пљускови какве становништво не памти који су почели у среду изазвали су поплаве и клизишта толиких размера да је председник САД Барак Обама у држави Колорадо прогласио ванредно стање. 

Због поплава многи путеви у већим деловима ове западне америчке државе су непроходни. Гувернер Колорада је донео одлуку да се становници хитно евакуишу, јер су бујице до сада већ однеле најмање четири живота.

Више од 170 особа се воде као нестало у округу Боулдер, који је најтеже погођен. Ипак се верује да међу њима може бити и особа које су још одсечене негде и нису успеле да се јаве, рекао је шериф округа Боулдер Џо Пел.

Метеоролози предвидају да ће падавине трајати још неколико дана. Хеликоптери и припадници Националне гарде претражују хиљаде километара планинског терена трагајући за људима који су одсечени у удаљеним местима још од четвртка.

Хиљаде људи се организованим конвојима евакуишу из својих кућа. Први пут од када су поплаве почеле у среду приказани су снимци из ваздуха показујући воду која је прекрила око 11.000 квадратних километара.

Хеликоптери Националне гарде евакуисали су око 300 људи из планинског места Џејмстаун које је преплавила вода. Спасиоци такође помажу људима у мету Лајонс Лајонс, у Националном парку Стеновитих планина, одакле је до сада евакуисано скоро 800, од 2.500 становника.

Преко десет хеликоптера учествује у спасавању и евакуисању људи из места у Стеновитим планинама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи