Читај ми!

Робија за "Пинк пантере" у Аустрији

Шесторо држављана Србије, чланова банде "Пинк пантер" суд у Бечу осудио на казне затвора од пет до девет и по година. Све пресуде су правоснажне.

Земаљски суд у Бечу осудио је чланове међународне криминалне банде "Пинк Пантер", држављане Србије, на казне затвора од пет до девет и по година.

Шест осуђених, држављани Србије у старости између 28 и 33 године, прошле године су у Бечу опљачкали три златаре и при том украли накит у вредности од 228.000 евра.

Шефе банде Никола К. (30) осуђен је на девет и по година затвора, а осталих пет, у зависности од саучесништва и досадашњих кривичних прекшаја, на пет до девет година притвора.

Све изречене пресуде су правоснажне, пошто није најављена жалба.

Осумњичени Срби су пред судом, којим је председавао Петер Либетрој, признали сва дела за која се терете, али су уједно тврдили да нису чланови "Пинк Пантер" мреже.

Никола К, који је директно учествивао у све три пљачке, рекао је да је наводно шеф банде коју су сачињавали само осумњичени.

"Они ме сматрају шефом", казао је он, додајући да су пљачке спроведене како би брзо дошли до новца.

Никола је, маја прошле године, заједно са двојицом земљака, допутовао у Беч, где су опљачкали златару "Голд дисконт" у 21.округу.

Он је, како је истакао тужилац, том приликом био бруталан, пошто је шчепао власницу за косу, претећи јој пиштољем. Из ове пљачке однето је 3,6 килограма злата у вредности од 82.800 евра и 7.200 евра у готовини.

Опљачкана жена до данашњег дана, како је рекла, није савалдала психички овај догађај. Она је рекла да је већ једном била опљачкана 2004, када јој је пљачкаш задао убоде у пределу стомака, те се од последње пљачке више не усуђује сама да уђе у сопствену радњу.

"Извињавам се што смо изазвали стрес код вас", казао је Никола.

Он је тврдио да од плена прве пљачке није ништа имао, јер су наводно са собом понели две палете ствари без вредности. "Нисам препознао право злато", нагласио је он додајући да му саучесници због тога нису дали ништа од плена, а њихова имена није желео да ода из страха од одмазде.

Никола је, касније, 13. јула, опљачкао, заједно са једним земљаком, златару "Бордум" у 21.округу. Том приликом је однео злато у вредности од 89.600 евра.

Само месец дана касније, 18. августа, недалеко од ове златаре он је опљачкао другу, при чему је Никола био возач аутомобила за бекство.

У овој пљачки учествовала су још три лица, која су однела накит у вредности од 55.500 евра.

Друга двојица осуђених купила су за ову пљачку маске, и паркирали су возило, односно чували паркинг простор, како би се омогућило брзо бекство.

Последња пљачка била је кобна за банду, пошто им је полиција ушла у траг и само чекала тренутак за хапшење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару