Читај ми!

Пожар у московском метроу

Повређенo 55 особa у пожару у московском метроу. Седам особа хоспитализовано. Гашење пожара трајало је 40 минута. Власти су поново затвориле транзитну линију мање од једног сата пошто је пуштена у рад.

У пожару који је избио у метроу у Москви повређенo je 55 особа и њима је пружена лекарска помоћ на лицу места, док је 11 особа смештено у болницу, саопштило је министарство за ванредне ситуације.

Гашење пожара трајало је 40 минута.

Са линије московског метроа, која је јутрос због пожара била затворена три сата, поново се видео дим, јавља Раша тудеј.

Због инцидента који је избио у јутарњем шпицу, метро је био делимично затворен.

Власти су поново затвориле транзитну линију мање од једног сата пошто је пуштена у рад. Дим се развио с истог места одакле је почео пожар.

Пожар је избио услед паљења кабла са високим напоном између станица ''Охотни ред'' и ''Библиотека Лењина'', а због ванредне ситуације евакуисано је више од 4.500 људи, јавио Итар-Тас.

На место пожара, који се догодио у јутарњем шпицу, дошло је око 25 возила хитне помоћи, а највише њих је било на станици "Охотни ред". Неки од повређених су затражили помоћ и због бурног реаговања на стресну ситуацију, не само због удисања дима.

За време пожара, у тунелима су стајале композиције, а путници затечени на станицама су евакуисани.

За превоз путника, у време док је метро био затворен, ангажовано је додатних 30 аутобуса, шест тролејбуса а повећан је и број трамваја.

Како наводе очевици, људи који су евакуисани на улицу са станице ''Охотни ред'', били су чађави, многи су јако кашљали и имали проблема са дисањем.

Руска телевизија приказала је снимке дима који излази са станице "Охотни ред", једне од најстаријих московског метроа, која се налази у близини Кремља и "Бољшој театра".

Метро је кључно превозно средство у Москви и користи га до седам милиона људи дневно. Затварање појединих станица или линија метроа је крајње неуобичајено а овај метро се сматра најпоузданијим начином превоза у руској престоници.

Истражна комисија је саопштила да ће спровести истрагу о могућем непоштовању безбедносних правила у метроу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару