Масовно киднаповање у Мексику?

Из бара у Сиудад Мексику нестало 11 младих људи. Родитељи страхују да су киднаповани. Званичници кажу да не знају шта се тачно догодило.

У сред бела дана 11 младих људи дрско је киднаповано из једног бара у Сијудад Мексику, тврде родитељи који су јутрос протестовали испред зграде Министарства унутрашњих послова.

Они су нестали у релативно мирном крају мексичке престонице, у недељу између 10 сати и поднева, у близини главног булевара Пасео де ла Реформа, недалеко од америчке амбасаде.

Родитељи су затражили од полиције да пронађе њихове најмилије, а касније су протестовали и испред бара, тражећи да прегледају снимке из барске видео камере за надзор, пренео је АП.

"Како може да се деси да толико много људи нестане, само тако, усред дана?", пита се Хосефина Гарсија, мајка Саида Санчеса Гарсије (19), који је њено једино дете.

"Полиција каже да их нема. Како, земља се отворила и прогутала их", рекла је она.

Према њеним речима, њен син није имао никакве везе са криминалним активностима, био је запослен и имао тезгу на пијаци на којој је продавао козметику.

Државно тужилаштво је саопштило да је примило 11 извештаја о несталим особама.

Међу несталима је шест мушкараца, од којих је већина у 20-тим годинама, један 16-годишњак и четири млађе девојке.

Становници кварта Тепито, у којем су нестали млади људи, кажу да је овде у протеклих неколико месеци било више отмица младих особа и да би то могло да буде повезано са криминалним активностима.

Тепито је центар активности црног тржиста у граду, у којем се продаје оружје, дрога, украдена и сшверцована роба.

Масовне отмице су реткост за Сијудад Мексико, али се често дешавају у деловима земље где су активни нарко картели и где се ривалске банде боре око територије.

Главни тужилац Родолфо Риос каже да нема довољно информација о томе шта се десило и да нема сведока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару