Читај ми!

Стравичан злочин у Лондону

Војник брутално убијен у Лондону, док су двојица нападача, који су користили сатаре, рањени током интервенције полиције. Британска влада третира овај напад као терористички инцидент. Напад мотивисан радикалним исламом.

Напад у којем је недалеко од једне лондонске касарне данас убијен један војник, а убице су рањене, британске власти истражују као могући терористички акт, преноси британски Би-Би-Си.

Напад се десио код касарне Вулвич у југоисточном Лондону, у којој су Краљевска коњичка артиљерија, гренадири и чувари из краљичине гарде.

Командир британске полиције Сајмон Лечфорд рекао је да су, по првим извештајима, двојица оружјем напала једног човека, наводи агенција АП. Он је потврдио да је жртва напада погинула, а да је двојицу ранила полиција.

По изјавама очевидаца које преноси Би-Би-Си, двојица нападача су брутално убила човека чије су тело одвукли с плочника и оставили насред улице. Потом су, машући сатарама и пиштољем, тражили од пролазника да их фотографишу јер "желе да буду на ТВ".

Сведоци тврде да је убијени мушкарац, старости око 20 година, носио мајицу добротворне организације за помоћ војницима "Помозите херојима".

Бруталан напад изгледа да је био мотивисан радикалним исламом, рекла су двојица неименованих званичника британске владе, преноси агенција АП.

Ти званичници су навели да то сазнање није засновано само на видео-снимку на којем се види како један од нападача критикује британску владу.

На видео-снимку који је доспео у јавност види се црнац који маше крвавом сатаром и узвикује политичке ставове.

Гледајући у камеру он каже: "Морамо да се боримо против њих све док се они боре против нас. Око за око, зуб за зуб... Извињавам се што су жене биле очевици овога данас, али исто то морају да гледају наше жене у нашој земљи. Ви људи никада нећете бити безбедни. Уклоните вашу владу, она не мари за вас".

Британска влада третира овај напад као терористички инцидент. Би-Би-Си преноси да је премијер Дејвид Камерон изјавио да постоје "јаке индиције" да је напад повезан с тероризмом и нагласио да држава неће устукнути.  Камерон је због напада прекинуо посету Француској и ноћас се из Париза хитно враћа у Лондон, саопштила је Влада.

По непотврђеним извештајима, убијен је војник који је био на служби у касарни Вулвич, испред које се десио напад, што су рекли и француски председник Франсоа Оланд и локални британски посланик Ник Рејнсфорд.

Премијер Камерон је од министарке унутрашњих послова Терезе Меј затражио хитан састанак владиног комитета за ванредна питања.

Меј је рекла да ју је британска служба за унутрашњу безбедност - МИ5, известила о нападу који је назвала "болесним и варварским".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару