Читај ми!

ФБИ убио познаника Тсарнајева

Агент ФБИ-а убио Чечена Ибрахима Тодашева, познаника бостонског бомбаша Тамерлана Тсарнајева. Тодашев постао насилан док су га испитивали у његовој кући у Орланду, саопштено из Еф-Би-Аја.

Истражитељи бомбашког напада на Бостонском маратону убили су мушкарца који је постао насилан када су га испитивали у његовој кући у Орланду, савезној америчкој држави Флориди, саопштили су званичници Федералног истражног бироа (ФБИ).

Агент и двојица припадника полиције Масачусетса испитивали су данас 27-огодишњег борца мешовитих борилачких вештина, Ибрахима Тодашева у његовој кући у Орланду, у савезној држави Флорида.

У саопштењу ФБИ-а наведено је да је агент реаговао на тренутну опасност и пуцао. Агент је одвезен у болницу са ранама које нису опасне по живот.

Хусеин Тарамив, који се представио као пријатељ Тодашева, рекао је за локалну телевизију да је Тодашев познавао једног од окривљених за бомбашки напад, Тамерлана Тсарнајева.

Званична документа показују да је Тодашев прошле године живео у месту Вотертаун, у околини Бостона.

Еф-Би-Ај није рекао шта су истражитељи желели да сазнају од Тодашева.

Тим Бироа је послат из Вашингтона да испита смрт Тодашева, што је стандардна процедура у таквим случајевима.

Тамерлан Тсарнајев убијен је у размени ватре са полицијом неколико дана после бомбашког напада на Бостонском маратону 15. априла, када су убијене три особе, а више од 260 људи рањено.

Његов млађи брат Џохар налази се у затвору и чека на суђење због оптужби за учешће у том нападу.

Тодашев је 4. априла био ухапшен када се са двојицом мушкараца - оцем и сином, потукао око места за паркирање.

У извештају полиције наводи се да је син био збринут у болници са расеченом усном и неколико избијених зуба. Тодашев је био пуштен из затвора уз кауцију од 3.500 долара.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару