Читај ми!

Хапшења због велике крађе дијаманата

Полиција у три земље ухапсила 31 особу због крађе дијаманата на бриселском аеродрому пре три месеца, вредних 50 милиона долара.

Белгијско тужилаштво саопштило је да је у три земље притворена 31 особа повезана са спектакуларном пљачком пошиљке дијаманата, вредне 50 милиона долара на бриселском аеродрому Завентем, пре три месеца.

Тужилац Ања Бијненс рекла је да је једна особа притворена у Француској, шесторо у Швајцарској и 24 у Белгији, а које су повезане с пљачком на бриселском аеродрому 19. маја, пренела је агенција АП.

Пљачку је Светски центар за дијаманте у Антверпену означио тада као "једну од највећих икада".

Пљачку је извело осам мушкараца прерушених у полицију који су пред само полетање авиона улетели са возилима на писту и из дела где је товар узели дијаманте.

Портпарол бриселског аеродрома Жан Ван дер Крузе рекао је агенцији АФП да на аеродрому постоје веома јасни и чврсти међународни безбедносни стандарди и да се сви на аеродрому "чврсто њих држе".

"Није никад сувишно рећи да проверавамо аеродром све време, како белгијске власти, тако и европске власти, које се такође налазе у Бриселу и које посећују наш аеродром скоро сваки дан", рекао је портпарол аеродрома.

Крузе је испричао да путници који су се налазили у опљачканом авиону нису чак ни схватили да се нешто догађа, све док полиција није ушла у авион.

"Све се догодило у посебним околностима, они су били врло добро организовани, веома ефикасни, нису паничили и извели су то на такав начин да нико на аеродрому није схватио да се догађа пљачка", рекао је Крузе.

Портпарол аеродрома је додао и да су пљачкаши морали да имају информације које други на аеродрому нису имали и да зато треба наћи људе који знају све детаље транспорта таквих вредних пошиљака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару