Експлозија у Прагу, 50 повређених

Најмање 50 особа повређено у експлозији у центру Прага. Полиција претпоставља да су екслодирао гас. На лицу места ватрогасци, хитна помоћ, полиција.

Снажна експлозија потресла је центар Прага. У експлозији гасних инсталација повређено је педесетак особа, а од силине детонације попуцала су стакла на околним зградама.

Експлозија која је око 10 сати демолирала два спрата зграде у којој је седиште неколико предузећа, чула се у целом туристичком центру Прага.

У тренутку несреће одвијала се настава у суседној Филмској академији (ФАМУ), а експлозија је разбила прозоре у суседним зградама и на оближној згради Народног позоришта, док је Народни булевар прекрила крхотинама стакла.

Полиција је затворила област, пошто техничари још нису успели да затворе гас, а због повећане концентрације отровног гаса и опасности од нових експлозија, полиција још не може да пусти псе у рушевине да потраже затрпане.

Градоначелник Прага Бохуслав Свобода казао је чешком радију да се претпоставља да је најмање троје људи остало у рушевинама. 

Из блока око ФАМУ евакуисано је око 400 људи, међу њима и студенти ФАМУ и оближњег Факултета друштвених наука којима је настава отказана до краја седмице.

"Неки од њих задобили су посекотине од стакла с разбијених прозора", рекао је портпарол Карловог универзитета Вацлав Хајек.

Експлозија је преплашила и туристе и многи су улазили на благајну Народног позоришта да се распитају шта се дешава.

Затворена је и чувена кафана Славија, омиљено место покојног председника Чешке Вацлава Хавела и дисидентских кругова у време комунистичког режима, коју сада обавезно посећују туристи.

Затварање Народног булевара и кеја на десној обали Влтаве изазвало је колапс саобраћаја у ширем центру Прага.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару