Читај ми!

Бомбaмa на изборне канцеларије

Најмање девет људи погинуло а 35 повређено у бомбашким нападима, уочи парламентарних избора у Пакистану, чија су мета биле канцеларије независних кандидата за националну скупштину и Авами народне партије.

У најновијим бомбашким нападима чија су мета биле канцеларије независних кандидата за националну скупштину и Авами народне партије на северозападу Пакистана, уочи парламентарних избора, убијено је најмање девет и повређено 35 људи, саопштила је пакистанска полиција.

Експлозивна направа активирана је испред канцеларија Сиеда Нур Акбара, независног кандидата мањинских шиита и Авами Народне партије у град Кохат код границе са Авганистаном.

"Експлозивна направа је била подметнута испред изборних канцеларија. Најмање шест људи је погинуло а 22 је рањено", потврдио је градски командир полиције Дилавар Кан Бангаш за агенцију АФП и навео да би број жртава могао да порасте.

У другом бомбашком нападу, мета напада био је још један независни кандидат Нарир Кан Афридија и убијено је троје људи и 13 је повређено у његовој канцеларији у предграђу Пешавара, рекао је полицијски званичник Саифур Рехман.

За сада нико није преузео одговорност за нападе, навео је АП и додао да је у нападу оштећено неколико продавница и возила у близини изборних канцеларија.

У три бомбашка напада који су јуче изведени у лучком пакистанском граду Карачију погинуле су три особе и 49 је повређено, чиме је додатно повећан биланс настрадалих у таласу насиља уочи парламентарних избора 11. маја у Пакистану.

АФП наводи да је од 11. априла до данас убијено више од 50 људи, од којих не мање од 20 само у последња три дана.

На мети су се поново нашли кандидати секуларних политичких партија и левичара због својих либералних ставова и подршке офанзивама пакистанске војске против талибанских екстремиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару